CategoriesСтатті Цікаве

Як порадувати свого кота?

Animals Cats Red sad fat cat on the floor 046799
Залиш мене, двоногий! Я в печалі.

 

Кожен власник домашнього мурчика безумовно любить свого хвостатого друга. Напередодні міжнародного дня кішки, 8 серпня, хто не курсує, команда Cat Joy ділиться перевіреними рекомендаціями, як підняти настрій котику.

Погодьтеся, що сумний котик – горе у сім’ї. Проведіть експеримент. Виженіть всіх з дому годинника так на 8 – 10. Абсолютно всіх! Зачиніть двері на всі замки і викиньте ключ у вікно.

Cats Snout Glance Whiskers Sadness 526229 3840x2400Ну як? Нестримні веселощі? А котик, на відміну від вас, ще не знає пароль від вайфаю.

Так ось. Зробіть для свого котея ігрову зону. Драпак для пазурів, кілька іграшок, будиночок для кота. Якщо є можливість, можна організувати кілька ігрових зон. Котик буде шалено радий такому рішенню. Здавалося б невигадлива кігтеточка, але бурхлива фантазія пухнастого шибеника зробить свою справу і допоможе скоротати йому довгі години в очікуванні коханої людини. Ні на що не натякаю, але кігтеточки з картону відгуки мають дуже гарні, як від захоплених котиків, так і від їхніх власників.

Радуйте свого кота смаколиками. Не варто сприймати цю пораду буквально і нестись у рибний магазин за величезним шматком осетра. У котиків, як і у нас, смаки можуть відрізнятися і те, що ласощі для одного — іншого може навіть не зацікавити. Тут треба спостерігати за твариною.


Увага! Якщо ви виявили, що ваш котей виявляє інтерес до нетипових для котячого раціону продуктам не полінуйтеся проконсультуватися з ветеринаром. Деякі звичні для нас продукти можуть бути токсичними для тварини.

post 4057 0 06568400 1416037225

Гаджети. Так-так, гаджети! Смартфон, планшет, ноутбук. Серед інших чотириногих друзів кішки не пасуть задніх у розвитку інтелекту. Котик, можливо, з великим задоволенням візьме участь у ваших забавах із девайсами. Також у магазинах додатків можна знайти та завантажити спеціальні ігри для котиків. Деякі тварини із задоволенням включаються у гру з величезним азартом. Відомі випадки, коли кіт підключається до перегляду фільму разом з людиною. До речі, цей випадок зараз допомагає набирати цей текст своєю кіптявою лапою та обожнює переглядати ‘Зоряні Війни’.

Але якщо ваш котик не виявляє інтересу до гаджетів – нічого страшного. Не всім котеям бути хвостатими гіками.

Погладьте котика. Просто так. Погладьте та поговоріть. Котики при всій своїй показній індивідуальності, як і ми, потребують теплої, душевної розмови. Можливо, у кота сьогодні теж був важкий день і йому необхідно поділитися своїми переживаннями. Також розмови з кішкою позитивно впливають на її психологічний стан. Не забуваємо про те, що котики можуть навчатися протягом усього життя. Постійний аналіз людської говірки дозволить котячому мозку постійно залишатися в тонусі.

Не забувайте про безпритульних котиків. Вони теж не проти отримати порцію тепла і ласки. Візьміть із собою трохи сухого корму та поділіться з дворовим котиком. Він буде вам вдячний. Залишки зі столу швидко псуються, тому краще не давати їх вуличних котів.

І пам’ятайте, що радісний кіт — у капці пакості не робить. Любіть своїх котиків!