CategoriesКорисна інформація Статті Цікаве

Як навчити кота гратись?

Игрушки для кошек как не свести своего питомца с ума
І що мені з цим робити, Людино?

У шафі арсенал котячих іграшок більший, ніж запас штучних приманок на рибалку? У гаманці платинова карта покупця кожного zoo магазину у місті? А кіт, як і раніше, вважає за краще приймати сонячні ванни на підвіконні в перервах між сном, лотком і прийомом їжі? Знайома ситуація?

Просто купити іграшку для кота мало. Потрібно ще навчити кота грати з нею. Річ у тому, що людина та кіт бачать іграшку по-різному. Людина, наприклад, переходить на сайт для кішок і бачить там іграшки для котів цікавої форми, яскравих кольорів, багатообіцяючі фото-, відеоматеріали із котиками, що захоплено грають, з новими іграшками. Здавалося б, те, що треба, але це не зовсім так.

Яка іграшка потрібна кішці?

Для початку давайте визначимося з чим ми маємо справу.

  • Гострі, як бритва пазурі – 18 шт.
  • Вуха здатні чути шум гвинтів підводного човна на глибині до 100 м. – 2 шт.
  • Очі, які здатні бачити навіть у повній темряві (а ще вони гарні) – 1 пара.
  • Розвинена мускулатура і надзвичайна гнучкість навіть якщо ваш кіт — пиріжок.
  • Відмінне чуття мисливця.

Весь цей арсенал категорично вимагає його використання. Для цього організм котика виробляє величезну кількість енергії. І якщо вона не витрачається за призначенням, вона знаходить вихід в іншому місці. У кращому разі це будуть напади нестримного тигидика з піснями про нелегке котяче життя. У гіршому у котика може настати депресія, траплятися напади агресії, з’явиться зайва вага з усіма.

Але незалежно від віку та комплектації в котику завжди можна розбудити інстинкт хижака та навчити грати.

4

Крок 1. Здобич. Здебільшого котики готові накинутися на будь-яку здобич. Але є особи, які воліють полювати певний тип видобутку. При чому, те що вони жодного разу її не ловили наяву не означає зовсім нічого.

Три основних типи видобутку можна умовно розділити на птахів, коників та мишей. Якою краще для Вашого котея можна визначити поспостерігавши за ним пропонуючи йому різні малюнки руху іграшки.

Крок 2. Правдоподібність. У природі миша ніколи не ходитиме по прямій туди-сюди під носом у кота. Пташка ніколи не буде летіти котику прямо в пащу. (Лише якщо ваш котик не успадкував дар від козака Пацюка) Експериментуйте. Спробуйте уявити, як би зараз рухалася потенційна здобич.

Крок 3. Локація. Досвідченому мисливцеві абсолютно все одно де і як полює. А ось молодому та недосвідченому необхідно забезпечити можливість організувати засідку. Підійде чудово картонна коробка, штора, кут дивана, кігтеточка у формі тунелю. Також зверніть увагу, на те, як поводиться кіт з іграшкою на різних поверхнях, наприклад на килимі, на дивані, на лінолеумі.

kak nauchitsya murlykat kak koshka cheloveku 1170x640 1

І найголовніше. Людина. Людина – дуже важлива частина гри. Котик може з величезним задоволенням ганяти свою іграшку на самоті. Але це ніколи не зрівняється з ефектом від 10 – 15 хвилин інтерактивної гри з людиною. Окрім захоплюючого полювання за ‘живою’ здобиччю, тварина отримує спілкування з коханою людиною, що своєю чергою допомагає вибудувати довірчі відносини типу “людина — кіт”.